SUPpailijat

Kemijärven ladun ja Outdoor Passion Finlandin yhdessä järjestämä SUPpailun alkeiskurssi pidettiin tänään Pöyliöjärvellä. Meitä innokkaita uuden lajin kokeilijoita oli neljä. Yksi henkilö kävi testaamassa lautaa lyhyesti, me kolme muuta jatkettiin pidemmän kurssin muodossa. Ja oli kuulkaa nastaa! SUPpilauta on uskomattoman vakaa ja melonta on kuin kajakilla meloisi. Tai no, ei ihan, mutta sinnepäin kuitenkin ;)

OutdoorPassionFinland ja Suomen Latu

Ilmatäytteinen SUPlauta
Kurssin aluksi ohjaaja Lotta Outdoorilta antoi meille märkäpuvut puettavaksi. Kun olimme saaneet itsemme ahdettu pukuun, käytiin läpi laudan ominaisuudet ja turvallisuustekijät. 

Venyy ja paukkuu!

Sen jälkeen päästiin laudalle, mutta ei vielä vetten päälle. Kuivaharjottelu rantahietikolla, opeteltiin melontatekniikkaa ja laudan päällä polvi-istuntaa ja siitä nousemista ylös. Helppoa kuin heinänteko!

Melontatekniikka haltuun

Tälleen vaan noustaan ylös seisomaan...

Sitten olikin aika siirtyä tositoimiin, laudat vesille ja teoriasta käytäntöön. 

Tositoimiin!

Laudalle meno onnistui, samoin polvillaan melonta. Oli aika tuulinen päivä, niinpä suppailtiin ensin istuviltaan hieman tyvenempään paikkaan. No niin, oli aika nousta seisomaan. Ups, kuinkas se jalka nyt yritti vapista, kun ei hiekallakaan niin tapahtunut...

Täähän on helppoo!

Nyt tarkkana!

Seisovat SUPpailijat :)

Kaikki pääsimme seisoma-asentoon ja siitä meloen vauhtiin. Treenattiin eteenpäin menoa, kääntymistä kaartuvin melanvedoin ja pysähtymistä. 

Saatiin seuraa melontaseura Koskenkanttaajien melojasta

Välillä pötköteltiin laudan päällä mahallaan ja sotkettiin käsillä kauhoen eteenpäin. Jos kesken SUPpireissun iskee vaikka ukonilma, on mela laitettava laudan päälle ja itse siihen makaamaan. Sitten vain käsillä kauhoen lähimpään rantaan. Onneksi nyt ei ollut kylmää tuulta pahempaa keliä, joten kisahan siitä kauhomisesta syntyi. 

Käsillä kauhoen

Aina pitää vähän kisata! Kuka eka!!!!

Kurssin lopuksi harjoiteltiin vielä kaatumista veteen ja takaisin laudalle nousua. Vähän se hirvitti pudottautua seisoviltaan selkä edellä veteen, mutta kaikki me sen teimme. Seuraavan kerran SUPpaillessa ei kaatuminen varmastikaan enää jännitä.

Kaatumisen taidonnäyte

Plumps!

Hyvä kurssi ja Lotan seikkaperäinen ohjaus antoi luottamusta itseensä. Tämän pohjalta uskaltaa jo lähteä omatoimisesti lautailemaan. 

Lotta :)

Jos kiinnostuit SUP-kursseista, niin Rukalla niitä järjestetään. Lisätietoa löytyy täältä: